ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Якщо у ваші двері постукає інспектор з благоустрою...

Дата: 10.01.2020 09:47
Кількість переглядів: 1379

Фото без опису   У ці дні працівники «Техкомунбуду» підбивають підсумки роботи за 2019 рік. Зокрема й спеціалісти, відповідальні за благоустрій. Аналіз доходів і витрат вивезення твердих побутових відходів у Шишацькій об’єднаній територіальній громаді демонструє стабільні збитки. Хоча ситуація у порівнянні з попередніми роками суттєво поліпшилася. Відповідна роз’яснювальна робота, проведена як комунальниками, так і іншими відповідальними особами у селищі та старостинських округах, позитивно впливає на динаміку зростання кількості договорів серед населення. Нині їх по громаді 2175. Абонентів на початок 2020 року – 4056.

   Лідером з укладання договорів та оплати за ними залишається Сагайдак. Чисельний старостинський округ нині отримав додатковий рейс з вивезення твердих побутових відходів. Загалом по селах  ситуація з благоустроєм (зокрема проплатою за вивезення сміття) виглядає краще, ніж у центрі громади – Шишаках. Тут укладено 757 договорів для 1514 абонентів.

Фото без опису   На кінець року у деяких користувачів послуг наросли чималенькі борги. При сплаті 14,20 гривні за людину в місяць суми заборгованості певних родин становлять понад 500 та навіть 1000 гривень. Тому нині інспектор з благоустрою комунального підприємства «Техкомунбуд» Олена Жаботинська відвідує абонентів в Шишаках та прилеглих селах. Вона інформує населення про необхідність укладання угод, права та обов’язки сторін за договором про вивезення твердих побутових відходів, проводить звірку зі споживачами.

   Тож якщо до вас завітає інспектор з благоустрою, маєте нагоду навести порядок зі своїми платіжками, а також поставити запитання щодо обслуговування.

   Інспектор нагадує, що договір, укладений вами у минулі роки, дійсний і до цього часу. Він автоматично продовжується щороку.

   Загалом абоненти реагують на візити інспектора чемно. Але бувають випадки, коли люди відмову укладати договір чи проплачувати за вже діючою угодою пояснюють тим, що сміття у них немає, або вони його спалюють, або закопують у грядках. Жодне із цих пояснень не має законодавчого дозволу.

   Так само і недотримання норм чинного законодавства іншою людиною не звільняє вас від особистої відповідальності. Адже це ще одне популярне пояснення: сусід не платить, і я не буду платити.

   А може, будемо брати приклад з тих, хто уклав угоду, оплачує послуги, не носить сміття у посадки чи ярки, не киває на сусіда?..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь