ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Депутатські пріоритети: понад 600 тисяч гривень на освітні заклади

Дата: 09.01.2020 14:59
Кількість переглядів: 703

Фото без опису   Освіта залишається найвитратнішою складовою бюджету нашої громади і в 2020 році. Із запланованих для неї 74 мільйонів гривень кошти освітньої субвенції з державного бюджету становлять лише близько 33 мільйонів. Ще держава виділяє гроші на забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсного центру (1236,5 тисячі гривень) та деякі інші видатки. Решта – це кошти місцевого бюджету. Тобто потихеньку співвідношення бюджетів у забезпеченні освіти 50 на 50 відсотків (як було ще минулого року) сповзає у бік збільшення видатків з місцевого бюджету.

   Але попри таку вагому підтримку, нелатаних дірок у галузі залишається чимало. Другий рік поспіль більшість депутатів Шишацької селищної ради віддали кошти своїх фондів саме на заклади освіти.

   Нагадаємо, що відповідно до програми про депутатський фонд, кожен з народних обранців може спрямувати на вирішення проблем виборців 40 тисяч гривень з селищного бюджету.

   Баранівський депутат Юрій Цьова вирішив придбати за цю суму оргтехніку для дитсадка та вуличні тренажери.

   Депутати Великобузівського старостинського округу Ольга Попович та Микола Антоненко витратили кошти на поліпшення матеріально-технічної бази місцевого навчально-виховного комплексу, облаштування культурно-спортивного «Розважального острова «Наша громада» та допомогу землякам на лікування і ліквідацію наслідків пожежі.

   Представники Великоперевізького старостинського округу Алла Дерій та Олександр Іваниця встановили нові вікна у спортивному залі тамтешнього освітнього закладу, придбали для нього газонобензокосарку і снігоочисну машину та обігрівачі у Самарівський сільський клуб.

   Депутати з Воскобійників Василь Лубенець та Віктор Кубата теж попіклувалися про місцеву школу – закуплено меблі, морозильну камеру, спортивний інвентар. Крім цього, надано матеріальну допомогу двом землякам.

   Гоголівські обранці Ольга Чтєнцова та Олексій Лубенець облаштовують приміщення для спортивних тренажерів у місцевому загальноосвітньому закладі.

   Сергій Вітценко з Жоржівки подбав про придбання комп’ютерного обладнання та електричної плити для рідної школи.

   Ковердинобалківський депутат Володимир Брехунцов підтримав коштами свого фонду різні заклади округу. Для школи закуплено необхідні матеріали та обігрівач, килимове покриття, пилосос; для будинку культури – сценічні костюми; у бібліотеці замінено вхідні двері; у ФАПі оновлено меблі.

   У Михайликівський навчально-виховний комплекс за депутатські кошти Володимира Веклича та Олега Жугана придбано меблі та обладнання.

   Депутат Покровського старостинського округу Світлана Шрамко вирішила «одягнути сцену» у місцевому оновленому закладі культури.

   Представник Пришибського краю Сергій Петров спрямував основні кошти фонду на поліпшення системи водопостачання у селі, на залишок суми придбано гірлянду.

   Сагайдацькі депутати Михайло Степаненко та Олександр Копиця підтримали поліпшення матеріально-технічної бази місцевого навчально-виховного комплексу: закупили шкільне обладнання, меблі, будівельні матеріали.

   Депутати, обрані у Шишаках та навколишніх селах, розподілили кошти за освітніми, медичними та соціальними напрямками.

   Віталій Іваниця замовив придбання шкільного обладнання та меблів для опорного закладу «Шишацька спе-ціалізована школа ім. В.І. Вернадського».

   Зоя Семидідько витратила фонд на ігровий елемент для дошкільного навчального закладу «Ясочка», м’який інвентар для дитячого відділення Шишацької центральної районної лікарні та матеріальну допомогу жителю громади.

   Подібним чином – на «Ясочку», дитяче відділення та матеріальну допомоги мешканцям ОТГ для лікування та ліквідації наслідків пожежі – розподілили свої кошти і Олександр Безсонов та Олександр Іващенко.

   Сергій Скороход теж взяв участь у придбанні павільйону для «Ясочки» та підтримці хворих земляків. Крім цього, спрямував кошти на поточний ремонт дошкільного навчального закладу «Берізка» у Воскобійниках.

   Отримав депутатську підтримку і дитсадок «Журавка» у Хвощовому. Олексій Хомлюк витратив частину свого фонду на придбання іграшок та кухонного інвентарю. Більшість коштів віддав землякам на лікування та ліквідацію наслідків пожежі. 

   Лілія Титаренко теж обрала соціальний напрямок – на підтримку хворих людей та родини, котра постраждала від пожежі.

    Не розпорошували за напрямками власні депутатські фонди Аліна Базан та Володимир Сліпець, спрямувавши їх на придбання інсуліну для людей, які хворіють на цукровий діабет, та підтримку футбольного клубу «Шишаки».

   Загалом на реалізацію програми депутатського фонду витрачено 1 мільйон 40 тисяч гривень. За галузями це виглядає наступним чином: освіта – 616 тисяч, соціальний захист – 176 тисяч,  культура – 97 тисяч, медицина – 81 тисяча, комунальне господарство – 70 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь