ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 29.11.2019 11:34
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

   На початку зими вся світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, вшановує людей з обмеженими фізичними можливостями, аби вкотре нагадати суспільству, що саме ця категорія громадян першочергово потребує всебічної уваги. Цей день є гарною нагодою проаналізувати досягнення та визначитися з подальшими кроками в напрямі формування гідних умов життя осіб з інвалідністю, щоб ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

   Для Диканського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – Диканське відділення) це ще одна нагода наголосити на важливості захисту прав людей з обмеженими фізичними можливостями. Адже відновлення здоров'я й працездатності осіб, потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, проведення їх соціальної й медичної реабілітації посідають важливе місце в його діяльності.

   Одним із основних напрямів роботи Диканського відділення є надання медичних і соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим на виробництві, на що за 10 місяців 2019 року було використано 561,13 тис. гривень. 19 застрахованих осіб пройшли реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах після перенесених захворювань і травм. Окрім того, у санаторно-курортних закладах було оздоровлено 8 осіб з інвалідністю.

   У поточному році на лікування 8 потерпілих на виробництві було витрачено 186,26 тис. грн, середня вартість лікування одного потерпілого склала 23,282 тис. гривень.

Станом на 01 листопада 2019 року 9 потерпілих Зіньківського, Диканського, Котелевського та Шишацького районів було забезпечено технічними та іншими засобами реабілітації (ортопедичним взуттям тощо) на загальну суму 82,167 тис. грн, у т.ч. одну особу з інвалідністю забезпечено протезом гомілки на суму 31,565 тис. гривень.

   За рахунок коштів Фонду протягом 2019 року спеціальний медичний догляд отримує одна особа з інвалідністю І групи, 6 особам з інвалідністю оплачується постійний сторонній догляд, 4 особам з інвалідністю проводяться виплати на побутове обслуговування, 9 особам з інвалідністю, яким видано автомобілі, виплачується компенсація на бензин.

   Із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю фахівці Диканського    відділення бажають всім особам з обмеженими фізичними можливостями витримки, мужності, оптимізму, віри в майбутнє, щастя й достатку.

 

Начальник Диканського відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України у

Полтавській області Г.М. Вінтоняк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь