ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Ще попрацюємо!

Дата: 09.11.2019 18:41
Кількість переглядів: 1384

Фото без опису   Саме так озвучив свої плани на найближчий час один з представників галузі культури в нашій громаді, котрий цьогоріч відзначив 70-й ювілей. І додав:

   - Може б, уже й пішов на заслужений відпочинок, так дівчата не відпускають.

   Дівчата – це учасниці вокального ансамблю «Молодички» Великобузівського осередку культури, яким незмінно майже два десятки років поспіль керує Михайло Самойленко.

   Як стверджує керівник відділу культури нашої громади Любов Титаренко, люди-професіонали, люди-таланти, котрі гуртують навколо себе інших, - це і є найбільший скарб галузі.

   Михайло Іванович – не просто скарб. Він – практично останній з могікан серед скарбів-баяністів. Адже закладів культури, де ще звучить цей інструмент, де під його щирі акорди розучуються нові пісні, розспівуються на два-три голоси, - можна перелічити на пальцях однієї руки.

   У кожної такої людини був перед очима той, хто, так би мовити, розбудив талант і визначив його подальшу долю на все життя. На все життя – без перебільшення. Адже із 70 прожитих літ понад півсотні Михайло Самойленко присвятив музиці.

   Батько Михайла Івановича грав на скрипці. Але коли хлопчина-п’ятикласник уперше побачив і почув у школі місцевого баяніста –  усе було вирішено. Саме він дав основи музичної грамотності юному обдаруванню, а головне – зумів передати власну любов до народного інструмента.

   Далі було Гадяцьке училище, де Михайло здобув освіту за фахом «керівник оркестру народних інструментів». Перші професійні кроки на посаді завідуючого Тищенківським клубом у далекому 1967 році. Служба в армії. Ненадовго повернувся у Тищенки. Згодом призначений на посаду художнього керівника Великобузівського сільського будинку культури. І 45 років поспіль леліє культуру місцевого краю.

   І не тільки у будинку культури (що нині називається осередок культури), але й у місцевому навчально-виховному комплексі, де працює вчителем музики. Протягом десятиліть поспіль він виховує таланти і серед юного, і серед дорослого земляцтва. Це під його керівництвом свого часу успішно діяв вокальний ансамбль вчителів, постійно функціонує дитячий колектив. 

   Але головне дітище Михайла Івановича – вокальний ансамбль «Молодички», котрий минулого року отримав високе звання «народний». Саме ті «Молодички» і не відпускають свого керівника на заслужений відпочинок.

  Нині колектив готується до участі в концерті з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства, новорічно-різдвяних свят. А у трішки дальній перспективі – до березневого виступу на фестивалі у Києві…

   Про це Михайло Іванович розповідає з нотками гордості і хвилювання у голосі. А на запитання, що побажає колегам з нагоди професійного свята, відповідає не задумуючись:

   - Любити свою професію.

   Мабуть, це і є секрет простого людського щастя (не важливо, життєвого чи професійного): бути щасливим там, де ти є.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь