A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шафранівці зустріли Покрову по-новому

Дата: 17.10.2019 16:00
Кількість переглядів: 1366

   Кілька останніх десятиліть приміщення Шафранівського сільського клубу відлякувало своїм внутрішнім і зовнішнім виглядом навіть дуже охочих до культурного розвитку жителів села. Бо не бачили його стіни не те що капітального, а й поточного ремонту дуже давно. Попри це клуб все одно збирав під своїм благеньким дахом найстійкіших самодіяльних артистів під незмінним керівництвом місцевого культдіяча Алли Петрової. Збирав – бо це єдине місце у селі, де ще можна зібратися. Усі інші вже давно зіяють пусткою замість вікон і дверей. Тож свій останній прихисток духовності шафранівці відстоювали до кінця. Боронили від мародерів у найгірші часи, коли, здавалося, і боронити вже немає чого і для чого.  Гадали: може, щось зміниться…

   І щось таки змінилося за останній рік. Маленьке село відстояло своє право бути почутим. Хоча, звичайно, капремонт закладу культури для двохсот людей – не той варіант вкладання бюджетних коштів, що всі розуміють і підтримують. Однак більшість депутатів сказали «Так!» - і цьогоріч шафранівці, а з ними й земляки з інших куточків Гоголівського старостинського округу зустріли переддень Покрови в кардинально новому клубі: світлому, охайному, затишному. Одне слово – людському. Такому, який і повинен бути для людей.

   І у свій перший святковий день після «других народин» він зібрав повнісінький зал – як підтвердження давно відомої істини: якщо на небі хтось запалює зірки – значить, це комусь потрібно.

   Цього дня справжні зірки засяяли талантами на оновленій сцені: місцеві і запрошені, відомі і не дуже, але однаково бажані для щирого сільського глядача.

   Але перед власне концертом господиня заходу, завідувач осередку культури Шафранівки Алла Петрова запросила до слова селищного голову Олександра Тутку, начальника відділу культури і туризму селищної ради Любов Титаренко, старосту Андрія Шарлая, депутатів Гоголівського старостинського округу Ольгу Чтєнцову та Олексія Лубенця. Вони привітали присутніх з потрійним святом – Днем захисника України, Днем українського козацтва та Покровою Пресвятої Богородиці, а також з основною подією, що зібрала усіх цього дня у сільському клубі – завершенням його капітального ремонту. Побажали, щоб зусилля і кошти, витрачені на реалізацію проєкту, були сповна задіяні на користь людей: аби у приміщенні ніколи не стихали гомін, спів і щирі емоції; аби осередок культури був місцем для духовного розвитку і змістовного відпочинку жителів краю. Керівник громади Олександр Тутка, начальник відділу культури Любов Титаренко вручили грамоти і подарунки найактивнішим шафранівським митцям як подяку за талант і відданість рідній землі. Серед тих, чиї імена з особливою повагою звучали зі сцени і під час нагороджень, і упродовж концертної програми, - солісти Наталія Безручко, Тетяна Мельниченко, Владислава Демченко, Вікторія Безручко, гумористи Артем Білан та Оксана Білан, наймолодша артистка Софія Мельниченко, дует Валерії та Анастасії Юхименко, майстрині: пензля - Надія Глушко, хлібопекарської справи - Тетяна Безрідна. А староста Андрій Шарлай з нагоди Дня захисника України привітав подарунками воїнів-земляків Сергія Білана, Сергія Кренька, Бориса Безручка, Олексія Сибіру, Стаса Ємця, Олега Колесника, Олександра Мельниченка.

   Як і годиться на новосілля, Алла Петрова та її самодіяльний колектив приймали дарунки оновленому закладу від керівництва об'єднаної громади, колег з Покровського - співочого колективу "Зорецвіт" та завідувача осередку культури Сагайдацького старостинського округу Ірини Осіпенко.  

   А потому тривала кількагодинна концертна програма за участю місцевих митців; гостей з Диканьки; ансамблю "Дівчата" Шишацького селищного будинку культури у складі Любові Титаренко, Антоніни Міненко, Наталії Прасольченко, Лариси Роменської, Валентини Матвієнко, Олени Чернової та керівника гурту Наталії Коверди; заслуженої артистки України Олени Білоконь, що відвідала славну гоголівську землю за сприяння народного депутата України Олега Кулініча.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь