A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Три десятиліття натхненної творчої праці

Дата: 04.10.2019 14:59
Кількість переглядів: 1257

   Зі святом, освітяни!

   Щиро вітаємо усіх представників нашої численної дошкільно-шкільної родини з Днем працівників освіти! І хоча держава розмежувала ці професії, встановивши окремо Всеукраїнський день дошкілля (що відзначається в останню неділю вересня) і День працівників освіти (що припадає на першу неділя жовтня), вважаємо, що вони – мають одне покликання, одну мету і тому природно продовжують і доповнюють одне одного.

   Тож вітаємо всіх працівників дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів нашої громади, пенсіонерів та ветеранів освітянської ниви зі святом!  

   Для кожної людини, незалежно від її професійної діяльності, це свято є особливим, незабутнім. У пам’яті одразу ж виникає образ улюбленого наставника, який був порадником, другом, взірцем. Він наполегливо вів нас дорогою знань, виховував найважливіші людські почуття, навчав непростої життєвої мудрості.

   Дозвольте, шановні освітяни, побажати вам вдячності від тих, кому ви присвячуєте своє життя, належної оцінки ваших старань державою, для якої ви плекаєте тендітні пагінці майбутнього цвіту, і обов’язково для цієї непростої місії - міцного здоров’я і сімейного благополуччя! Миру та злагоди вам і рідній країні!

Шишацький селищний голова Олександр ТУТКА, виконавчий комітет та депутати Шишацької селищної ради.

 

 

ТРИ ДЕСЯТИЛІТТЯ.   Саме стільки часу минуло відтоді, як Світлана Ляшенко здійснила свою мрію і отримала диплом учителя. У цьому дипломі вона поєднала дві важливі для себе речі - бажання бути педагогом і захоплення рукоділлям. Аби втілити мрію у реальність, після Сагайдацької школи здобула вищу освіту у Полтавському педінституті за спеціальністю «Загальнотехнічні дисципліни і праця». І знову повернулася у стіни рідного закладу. Але вже не вчитися, а навчати.

   Хоча для педагога процес власного «учіння», мабуть, ніколи не завершується. Скільки навчаєш – стільки й навчаєшся. І навпаки. А результат твоїх учнів – це і є, власне, твій результат.

   Своїми вихованцями Світлана Валентинівна пишається. З ними вона наполегливо піднімається сходинками творчих досягнень: від маленьких, але таких бажаних успіхів до значних заслужених визнань.

   Районні, обласні олімпіади з трудового навчання. Як раділи першим перемогам! Ні, не призовим місцям, а для початку – тому, що увійшли в десятку кращих. Потім – наблизилися до призерів: Наталія Маруняк на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади посіла достойне четверте місце. А згодом – довгождані призери: Аліна Свічкар має на своєму рахунку перше та друге місця обласного етапу, Юлія Скрипник – другу сходинку п’єдесталу в області.

   Олександра Фесенко і Марія Семергей стали переможцями Всеукраїнського конкурсу «Вишиванка дитячими руками», що проводив Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти та науки України. Дівчата представили на конкурс, де змагався 181 учасник з 23 областей нашої держави, власні роботи у двох номінаціях: дівоча вишиванка та вишиванка на ляльку.  Й отримали максимальну кількість балів від журі.

   А нині юні майстрині Віталіна Карпенко, Юлія Лизенко, Юлія Скрипник, Олександра Фесенко, Ірина Кармазин та Ілона Дзюбан чаклують над екосумками, аби підтримати екологічну акцію проти використання у побуті поліетилену.

   Для занять будь-якою творчою працею, зазначає вчитель, дітям важливі не тільки мета, сам процес, але й результат. Сучасне покоління в усьому має амбіції. Тому якщо творити – значить, перемагати. Значить, бути кращими. А для цього треба постійно вчитися, вдосконалюватися, тренуватися.

   І це добре виходить, якщо поряд є здорова конкуренція. Учні Сагайдацької школи на уроках трудового навчаються не тільки одне в одного, але й по-доброму змагаються у вправності з вихованцями однієї зі шкіл міста Горішні Плавні. Скайп-уроки, організовані Світланою Валентинівною Ляшенко та її колегою з Горішніх Плавнів Іриною Володимирівною Манько, принесли не тільки корисний обмін досвідом, але й подарували одноліткам з різних куточків Полтавщини зацікавлений настрій для навчання і дружні взаємини. Діти презентують одне одному власні вироби і навіть обмінюються ними як подарунками, демонструючи різні техніки виконання, власні оригінальні ідеї та індивідувальний підхід до виконання завдань.

   Аби спонукати учнів до творчого розвитку, наставнику теж постійно доводиться працювати над собою. Світлана Валентинівна – спеціаліст вищої категорії, методист відділу ос-віти Шишацької селищної ради, член обласної спеціальної дослідницької групи “Проектування як метод пізнання в освітній галузі “Технології”, співавтор конспектів уроків для учнів п’ятих класів, що рекомендовані Міністерством освіти та науки України, лауреат обласних конкурсів “Учитель року - 2007” та “Класний керівник - 2015”. Співпраця з колегами, постійний пошук нових форм і методів навчання, щоденний труд дають належний результат.

   Але, мабуть, тільки в тому випадку, якщо ти любиш справу, якій присвятив життя. Любиш і вмієш пробудити цю любов в дитячих душах. 

   На щастя, таких педагогів у нас багато. І в маленьких, і у більших школах. І вони заслуговують на добре слово не тільки з нагоди свята. Але найкраща нагорода для них – це успіхи вихованців. Це зерно, що проростає... 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь