ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Формула вибору професії

Дата: 23.04.2019 16:20
Кількість переглядів: 418

   У житті кожної молодої людини настає час, коли потрібно вирішити: чим займатися далі, яку освіту здобувати, де продовжувати освітню підготовку або де працювати. На часі важливо обрати перспективну професію або спеціальність, одну з тисяч існуючих, яка підходить саме вам. Хтось уже визначився і чітко усвідомлює, яку спеціальність опановуватиме, а дехто – на роздоріжжі. Під час вибору професії важливо враховувати, окрім власних інтересів, здібностей, ще й потреби ринку праці.

   Свою допомогу учням пропонує служба зайнятості. Фахівці Шишацької районної філії Полтавського ОЦЗ проводять профорієнтаційні заходи для учнів 8-их - 11-их класів шкіл району, педагогічних працівників. У квітні учням Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Великобузівської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено презентацію інтерактивного буклета «Навігатор вибору професії» та флаєра «Знайди себе - пізнай роботу». Служба зайнятості надає учням можливість оцінити свої сильні сторони за допомогою проходження комплексного тесту «Моя професія». В рамках державної програми «Живи та працюй в Україні» учнів знайомлять з професіями найбільш актуальними на ринку праці України, з професіями майбутнього. Також фахівці знайомлять дітей з переліком професій, які вони можуть здобути безкоштовно за направленням служби зайнятості в професійно-технічних навчальних закладах та на базі Полтавського центру професійно-технічної освіти.

   Неможливо переоцінити значення первинного вибору професії. Професія людини – це її життєвий, трудовий шлях, певною мірою – доля. Тому доцільно витратити час і власні сили на обгрунтований професійний вибір. І тут важливо не помилитися, адже від того, наскільки правильно зроблено вибір сьогодні, залежить ваше майбутнє.

Заступник директора - начальник відділу районної філії Таміла БУТЕНКО.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь