A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Велич і безсмертя Кобзаря

Дата: 20.03.2019 14:49
Кількість переглядів: 4969

   Немає й не було на світі українця, у серці якого Шевченко не залишив би сліду – сліду самоусвідомлення себе як сина чи доньки великого українського народу. Кожне нове покоління покликане заново відкривати себе і свою духовну спадщину, тобто відкривати Шевченка. Тарас Шевченко піднісся до вершин людського духу, до вершин вселюдської любові, бо був найбільшим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру. Про Тараса Шевченка написано і переписано дуже і дуже багато. Духовно він був і буде з нами допоки жива Україна, а вона, як і великий наш Кобзар, – безсмертні. Тарас Шевченко живе серед нас і сьогодні. Його твори – це невичерпне джерело. Разом з нами він сперечається, мітингує, бореться, допомагає становленню держави. Його слово палке і гнівне, щедре і ласкаве, добре і войовниче завжди з нами, як провідна зоря.

   Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. А є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.

Фото без опису   Саме з нагоди 205-ї річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, у рамках проведення тижня української мови та літератури, у Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М. В. Гоголя було проведено ряд заходів, а саме:

   11.03.19 – урочиста лінійка до 205-ї річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка «Іду з дитинства до Тараса» для 1-11 класів та перегляд документального фільму «Тарас Шевченко – символ української нації, віковічних мрій і сподівань народу».

   12.03.19 – виставка малюнків  до творів Т. Г. Шевченка «Ми тебе не забули, Тарасе»; інсценізація твору М. Старицького «По-модньому» (звіт літературно-драматичного гуртка «Калина»).

Переможцями в конкурсі малюнків стали:

Дяченко Віталій (3 клас);

Лубенець Вадим (8 клас);

Безручко Вікторія (9 клас).

Фото без опису   13.03.19 – конкурс виразного читання «Золоті зерна поезії Шевченка» та книжкова виставка «Велич Тарасового слова» для 1-11 класів.

У конкурсі виразного читання взяли участь 25 учнів,а переможцями стали:

2-4 класи:

1 місце – Шабельник Євгеній «Ідосі сниться…» (4 клас);

2 місце – Рудик Анастасія «Село» (3 клас);

3 місце – Слізко Маргарита «За сонцем хмаронька пливе» ( 4 клас);

3 місце – Санаєв Сергій «Встала весна» ( 2 клас);

5-7 класи:

1 місце – Юхименко Анастасія «І мертвим, і живим…» (7 клас);

2 місце – Пасічніченко Софія уривок з поеми «Причинна» (7 клас);

3 місце – Воробець Анастасія «У нашім раї на землі» (7 клас);

3 місце – Христенко Тетяна «Садок вишневий Фото без описуколо хати» (5 клас);

8-10 класи:

1 місце – Демченко Владислава «Сестрі» (10 клас);

1місце – Шпір Богдан «Думка» (8 клас);

2 місце – Рудик Лілія «Ну що б, здавалося, слова» (9 клас);

3 місце – Сутько Вікторія «У нашім раї на землі» (8 клас);

3 місце – Лубенець Вадим «Думи мої» (8 клас).

14.03.19 – літературна вікторина «Поезія Шевченка – то музики народної душа» для 7-8 класів, драматична постановка уривку з поеми «Бояриня» Л. Українки  для     5-11 класів, лепбук «Тарас Григорович Шевченко» для 3-5 класів.

Переможцями літературної вікторини стали учні 7 класу.

   15.03.19 – написання есе, творів-роздумів, творів-мініатюр – «Шевченко в моєму серці», «Шевченкове слово в віках не старіє» для 5-11 класів. Закриття тижня. Урочиста лінійка. Нагородження учасників грамотами, подяками, дипломами та подарунками.

Переможцями кращих есе та творів-роздумів стали:

Юхименко Анастасія (7 клас);

Сутько Вікторія (8 клас);

Темченко Христина (9 клас).

Фото без опису  Геніальна поезія, безкомпромісна любов до рідного краю і боротьба словом за суспільну справедливість для рідного народу піднесли Тараса Шевченка на п’єдестал символом гуманності й, без перебільшення, символом самої України. Світ починався зі Слова, і Україна починалася зі Слова. Слово, як плуг, орало правічний переліг життя, із чорноземної скиби його виростали поети, і в кожного на устах у час недолі й радості була своя, але одна молитва – Україна. Нехай у ваших серцях завжди живе любов до рідного слова, рідної мови, рідного народу – України.

   Предметний тиждень української мови та літератури підготували та провели вчителі української мови та літератури Скочко Н. О., Мотрій М. П., Висоцька Н. І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь