ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Депутатські об'їзди: Великий Перевіз

Дата: 25.02.2019 09:09
Кількість переглядів: 644

Фото без опису   Близько місяця тривали депутатські вояжі селами нашої громади. Чи усе встигли об’єктивно побачити-оцінити? Звичайно, ні. Кожному округу варто було б приділити більше уваги, як  і, власне, самому серцю громади – Шишакам. На жаль, депутати побували лише у великих селах, а їхні околиці за браком часу минули. Однак і той мінімум наочної інформації, що вдалося почерпнути за цей невеличкий проміжок часу, дуже пізнавально-повчальний. Такий узагальнений висновок народних обранців.

   Щодо висновку конкретного про подальший розвиток громади, зокрема її освітньо-культурно-соціального напрямку, то це слід розглядати спільно: керівникам, депутатам, старостам і, власне, самим жителям. Тож ці нотатки з депутатського об'їзду – лише констатація побаченого і почутого. І не більше.

   А ще цей огляд передбачав насамперед аналіз проблем. Тому на них і зосереджена увага. Про хороші зміни розповідалося неодноразово. Успіхам нашої громади - її працьовитих, талановитих, активних людей! - було і буде присвячено чимало публікацій. Але ж не успіхом єдиним живемо.

   Староста Великого Перевозу Галина Кононенко зустріла депутатів на порозі адмінприміщення, що компактно поєднує у собі старостат і сімейну амбулаторію. Минулого року агрофірма Довженка оновила дах споруди, на черзі – модернізація фасаду. Тож первинна галузь медицини у цьому селі, як і в більшості інших населених пунктах ОТГ, функціонує у прекрасних умовах. Це зокрема якщо порівнювати із закладами освіти та культури.

   У Великоперевізькій школі-філії опорного загальноосвітнього закладу І-ІІ ступенів, куди депутатів запросили після огляду медзакладу, навчається 77 учнів. Працюють 18 педагогів та сім представників технічного персоналу. Керівник закладу Юлія Радченко серед нагальних проблем визначила ремонт стелі у спортивному залі та її освітлення. В їдальню, що розташована в окремому, доволі давньому приміщенні, необхідно придбати морозильну камеру. Такі побажання висловили її працівники.

   З останніх змін – ремонт актового залу з новими стільцями для глядачів. Місце, що збирає шкільну родину на всі урочисто-святкові заходи, отримало друге життя силами колективу закладу за кошти громади та агроформування «Райз Північ».

   Поряд зі школою розташований льодовий каток – гордість та улюблене місце зимового відпочинку великоперевізців. На його освітлення (і освітлення подвір’я навчального закладу) цьогоріч були спрямовані кошти громади за програмою депутатського фонду. Загалом функціонування хокейно-ковзанярського майданчика відповідально підтримується його завсідниками – переважно чоловіками, котрі доглядають каток для себе та своїх родин. Це, до речі, яскравий приклад народного самоврядування.

   Крім шкільного подвір’я, депутатські гроші пішли на придбання освітлювальних пристроїв та тенісного столу для місцевого будинку культури. В ньому більш-менш активним життям живуть фойє та глядацький зал, а от інші приміщення «довмирають».  Хоча б частково і косметично їх реанімувати для проведення репетицій – побажання місцевих культпрацівників.

   Завершилася екскурсія Великоперевізьким старостинським округом у дитячому садочку. Тут виховуються 17 дошкільнят, яких на момент огляду не було у групі через карантин. З дітками працюють сім представників колективу на чолі із завідуючою Оленою Гончаренко. Дитсадок розташований у двоповерховому приміщенні на «два крила», одне з яких законсервоване. На першому поверсі тієї частини, що функціонує, діє також місцева бібліотека.

   Вже давно тривають розмови про переведення дитсадка до школи. Однак це не відбувається з двох причин: через вимоги батьків дошкільнят про створення належних умов для цього і через жаль за доволі добротним приміщенням, котре без людського догляду втратить будь-які шанси на життя.

   Така ситуація у багатьох селах. Пустками стоять будови, які б у містах коштували сотні тисяч, а може, й мільйони гривень, а в сільських реаліях – це тягар і для бюджету, і для душі. Як валіза без ручки: і нести тяжко, і залишити сумно…

Прес-служба Шишацької селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь