A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Гоголівський та Пришибський старостати зустрічали депутатів

Дата: 07.02.2019 13:59
Кількість переглядів: 1009

Фото без опису   Цього вівторка депутати Шишацької об'єднаної територіальної громади продовжили свій оглядовий вояж старостинськими округами. На черзі були Гоголеве та Пришиб.

   На запрошення старости Андрія Шарлая, місцевих депутатів Ольги Чтєнцової та Олексія Лубенця розпочали з візиту до Шафранівки. Саме тут практично підходить до завершення капітальний ремонт сільського клубу, який викликав неоднозначні відгуки серед шишацької спільноти. Аргументи проти звучали так: село маленьке, а гроші чи…маленькі. Однак більшість депутатів підтримали таке прохання шафранівців, оскільки вважають, що село, де мешкають понад дві сотні людей (з них близько сорока – юного віку) повинне мати свій культурно-освітній куточок. Адже тут давно немає ні школи, ні дитячого садочка, ні будь-якого іншого місця, що могло б гуртувати односельців для корисних справ.

   Отож депутати оглянули стан приміщення, який разюче відрізняється від того, що був на початку. Світло, затишно, сучасно. Приємно озирнутися довкола. Обігріватиметься клуб з використанням електроенергії. Планується, що тут проводитимуть дозвілля юні та дорослі мешканці не тільки цього села, але й навколишніх населених пунктів.

   У Гоголевому депутати найперше оглянули дитячий садочок. Його завідувач Валентина Мельченко зустріла гостей біля входу на територію закладу. Загалом приміщення та атмосфера в ньому справили приємне враження. З останніх капітальних змін – ремонт покрівлі, що був виконаний за співфінансування агрофірми імені Довженка та громади. Нагальна потреба дошкільного закладу – відкриття другої групи, оскільки існуюча переповнена. Нині дитсадок відвідує 21 дитина (на момент огляду діток було 19). Є сім поки що незадоволених заяв на відвідування. Працюють з дітками дев'ятеро дорослих, серед них двоє – за сумісництвом. Наразі необхідно провести ремонт тієї частини приміщення, що запланована під додаткову групу.

   У Гоголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені М.В. Гоголя навчається сто учнів, трудиться 33 представники колективу загалом: 23 - педагогічного, 10 - обслуговуючого. Приміщення навчального закладу відкрите 1957 року. Тоді це була восьмирічка. Директор Ніна Скочко провела екскурсію кабінетами, ознайомила депутатів з потребами школи. Хоча загалом заклад і всередині, і зовні має хороший вигляд, однак роки дають про себе знати. Найбільше від них постраждали численні вікна. До шкільного підвалу колег провела депутат Ольга Чтєнцова. Там з її ініціативи та за кошти депутатського фонду відремонтовано приміщення для тренажерів. А ще Ольга Миколаївна мріє облаштувати вільну кімнату підвалу під танцювальний клас.  

   Кінцевим пунктом гоголівських оглядин стало приміщення, де розташовані власне старостат, фельдшерсько-акушерський пункт, бібліотека і магазин. Багатофункціональний заклад капітально відремонтований ще раніше агрофірмою імені Довженка. Оглядаючи його приміщення, депутати зустріли місцеву жительку, котра озвучила побажання, аби лікар частіше проводив прийом у ФАПі. Такі зауваження висловлюють жителі й інших населених пунктів громади.

   Зокрема Пришиба, куди депутати попрямували після Гоголевого. У цьому старостинському окрузі народні обранці почали екскурсію з будинку культури. Велике двоповерхове приміщення має плачевно-жахливий стан: протікає і сиплеться з усіх-усюд. На другому поверсі розташована сільська бібліотека, але чи може вона повноцінно (чи хоча б якось) функціонувати у таких практично польових умовах – риторичне запитання. Те саме можна сказати й про роботу художньої самодіяльності. На жаль, подібний вигляд мають цитаделі культури і в деяких інших селах громади, бо гігантські приміщення свого часу зводилися не тільки для масових заходів, але й як стратегічний об'єкт на випадок військових дій. Нині утримувати подібні заклади не підйомно для будь-якого бюджету.

   Місцева школа (тепер навчально-виховний комплекс) була збудована у сімдесятих роках минулого століття. Тоді вона розраховувалася на 350 дітей не тільки Пришиба, але й Жоржівки, Гоголевого, Самарів, інших сіл. Зараз тут навчаються і виховуються 58 школярів та 16 дошкільнят. Цей процес забезпечують 18 педагогів та шість представників технічного персоналу. Про дошкільнят дбають шестеро працівників. Керівник Лідія Самойленко ознайомила гостей із загальним станом закладу. Двоповерхове приміщення, зважаючи на поважний вік, потребує капіталовкладень громади. Зокрема народний обранець Пришибського старостинського округу Сергій Петров спрямував свої депутатські кошти на ремонт даху навчально-виховного комплексу.

   Крім будинку культури та НВК, делегація відвідала фельдшерсько-акушерський пункт та побувала  в адміністративному приміщенні старостинського округу. Обидві установи залишили гарне враження у гостей. Сучасне приміщення медичного закладу - не тільки новенький, але й затребуваний осередок сільського життя. До візиту депутатів цього дня в ньому вже встигли прийняти кілька пацієнтів.

   А власне будівля старостату - наче зійшла з журнальної обкладинки. Особливо оптимістично акуратна яскрава споруда виглядала на фоні похмурого зимового дня. Та головне не зовнішність, а те, чим її наповнять всередині. Нині там завершені всі ремонтні роботи, кімнати частково умебльовані. Ще кілька штрихів – і новенькі двері відчиняться не тільки для відвідувачів старостинського округу, але й для тих, хто бажає отримати популярні соціальні послуги. Але це тема для окремої розмови.

   Поруч із сучасним адмінприміщенням – не менш сучасні спортивно-розважальні майданчики. Їх Пришиб має чи не найбільше з-посеред інших сіл громади. Вони встановлені за підтримки різних бюджетів і меценатів. Але в першу чергу це результат дієвості та відповідальності місцевих жителів на чолі зі старостою Людмилою Шабельник.

Прес-служба Шишацької селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь