A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Як допомогти безхатченкам, радилися у Центрі надання соціальних послуг

Дата: 31.01.2019 16:27
Кількість переглядів: 819

Фото без опису   Проблема бездомності існувала й існує в усіх країнах, навіть там, де високий рівень соціальної захищеності громадян. Вона завжди актуальна, але особливо гостро постає в зимовий період.

   30 січня у комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Бездомність. Шляхи вирішення проблем».

   У засіданні взяли участь: завідувач відділення підтримки сімей у складних життєвих обставинах Ольга Васильченко, завідувач відділення денного перебування Світлана Шона, завідувач відділення соціальної допомоги вдома Лариса Кривошапка, завідувач відділення «Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю» Юлія Михайлова, психолог без категорії Вікторія Борова, начальник відділу бюро безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Легейда; інспектор ювенальної превенції Шишацького відділу поліції Інна Орманжі, священик Свято-Олексіївської церкви села Сагайдак Олександр Терещук, керівник відділу інформації,  дитячого відділу Шишацької громади церкви  християн-адвентистів сьомого дня Дніпровської конференції Світлана Луценко.

   Основною темою для обговорення стало те, що допомога бездомним актуальна і необхідна. Адже всім нам потрібно зрозуміти, що є люди, які через життєві обставини опинилися на вулиці і хочуть повернутися в нормальне життя. Але є й такі, які відмовляються від соціальної адаптації і не прагнуть стати повноцінними членами суспільства, і за них ми особливо відповідальні. 

   Вікторія Легейда розповіла про юридичні нюанси в допомозі безхатченкам. Інна Орманжі зазначила, що тривожною тенденцією є активне зростання чисельності бездомних громадян та дітей. Вікторія Борова розповіла про проблеми психологічної адаптації таких осіб.

   Засідання «круглого столу» пройшло у жвавій дискусії «запитання-відповідь».

За повідомленням Центру надання соціальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь