A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Про підсумки роботи Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості за 2018 рік

Дата: 21.01.2019 15:03
Кількість переглядів: 418

   Протягом січня – грудня 2018 року послуги  Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості отримали 2309 осіб, з них 1590  безробітних; районною службою зайнятості працевлаштовано 1314 осіб, з них безробітних – 733 осіб. Завдяки активній співпраці з роботодавцями середня тривалість укомплектування вакансій становить 5 календарних днів.

   З метою оперативного задоволення потреб роботодавців за межами району та в рамках реалізації проекту «Живи та працюй в Україні», фахівцями філії ведеться широка інформаційно-роз’яснювальна робота по:

-  презентації вакансій як в районі так і за його межами;

-  проводиться анкетування на семінарах для узагальнення отриманої інформації щодо зацікавленості осіб стати членами Клубу «Від самопізнання до самореалізації», робота якого направлена на самозайнятість та отримання додаткового заробітку шляхом створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів,  протягом звітного періоду проведено 9 засідань Клубу «Від самопізнання до самореалізації» з безробітними для 107 осіб, 1 спільно з начальником відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Шишацької РДА, 1 спільно з ТОВ «Полтавська обласна сільськогосподарська дорадча служба» та 6 виїзних засідань Клубу «Від самопізнання до самореалізації» для 61 жителів району,  4 спільно з начальником відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів  РДА; 

-  проводяться презентації роботодавців (40 семінарів для 683 осіб)   та виїзні засідання в старостатах ОТГ, сільських радах по презентації вакансій, заявлених роботодавцями та виявленню мобільних трудових ресурсів;

-  проводиться робота по виявленню вільних приміщень в старостинських округах  ОТГ для введення потенційного інвестора в район, з метою створення нових робочих місць.

   Переведення роботи Шишацької районної філії на сервісну організацію в умовах рекрутингу та з використанням вимог регламенту роботи, розміщення відеорезюме шукаючих роботу громадян забезпечило працевлаштування протягом січня – грудня  2018 року  560 осіб, які перебували на обліку в районній філії. З метою оперативного виявлення  безробітних з високим ступенем ризику довготривалого безробіття  в роботу філії запроваджено процедуру  профілювання  безробітних. Протягом  січня-грудня  2018 року  даною процедурою охоплено 820 осіб з числа зареєстрованих  безробітних.

   За січень-грудень 2018 року до Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості з метою участі у пілотному проекті із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб звернулося 74 осіб з числа малозабезпечених (60 осіб) та внутрішньо переміщених  (14 осіб). За видами зайнятості 8 осіб обрали отримання фінансової допомоги, 44 особи - участь у громадських роботах та 22 особи - працевлаштування. У звітному періоді 4 особи зареєстрували ПП і отримали фінансову допомогу, 1 особа  працює  над  бізнес — планом, 12 осіб працевлаштовано, 16 осіб залучено до участі у громадських роботах.

   В проекті взяв участь СОК “Бузова Агро”, який отримав фінансову допомогу та створив 2 нових робочих місця, на які працевлаштовано:    1учасник АТО,  1особа з членів малозабезпечених сімей. 

   Протягом  січня-грудня 2018 року надано 15 безоплатних індивідуальних та групових консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності. За звітний період 1 особа з числа безробітних отримала одноразову виплату на започаткування власної справи. З метою інформування безробітних було проведено  21 профінформаційний семінар «Як розпочати свій бізнес» в яких взяли участь 313 осіб. 4 семінари  проведено спільно з Шишацьким бюро правової  допомоги.  Семінар по ефективному використанню присадибних ділянок та веденню сільськогосподарської  діяльності   для  наших безробітних проводили в приміщенні Шишацької селищної ради  спільно з ТОВ «Полтавська обласна сільськогосподарська дорадча служба», в якому взяло участь 22  слухачів. Досить  конструктивно та з великим зацікавленням  наші клієнти приймають участь саме в таких заходах, де інформування здійснюється  висококваліфікованими фахівцями з Дорадчої служби, які мають  досвід  роботи за кордоном.

   За звітний період видано 14 ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб старше 45 років. Всі ваучери  отримали працівники Шишацької ЦРЛ з числа медичних сестер для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці за спеціальністю «медсестринство» з метою отримання  навичок роботи з комп»ютером із залученням викладачів Полтавського університету економіки і торгівлі.                                                                                                    

   За 2018 рік 9  безробітних з числа учасників АТО пройшли підвищення кваліфікації.

   З роботодавцями району  ведеться активна інформаційно-розяснювальна робота по презентації нових шляхів співпраці, в тому числі стосовно змін до Постанови Кабміну № 1154 «Про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та ВПО», а саме створення нових робочих місць для учасників АТО за даним проектом. Проведена зустріч з головою громадської організації «Учасників АТО Шишацького району» по реалізації даного проекту.

   За звітний період Шишацькою районною філією проведено 44 профорієнтаційнх заходів для учнівської молоді ЗОШ району та ПТУ- 56,  в яких взяли участь 2306 учнів: з них 2 заходи проведено  для учнів Яреськівського ПТУ, 22 заходи проводилися спільно з працівниками Шишацького районного військкомату  та Шишацького відділення поліції ГУНП  в Полтавській області.

 

Директор  філії Е.Білаш


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь