ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Анатоль Франс: «Щоб переварювати знання, треба вживати їх з апетитом»

Дата: 31.12.2018 08:21
Кількість переглядів: 592

Фото без опису   На базі Сагайдацького навчально-виховного комплексу відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Казкотерапія як засіб розвитку здоров'язбережувальних компетентностей – головної умови створення безпечного освітнього середовища та формування високого рівня емоційного інтелекту всіх учасників навчально-виховного процесу».

   Директор закладу М.В. Степаненко та його заступники привітно зустріли учасників семінару. З першої хвилини перебування у Сагайдацькому НВК всі наче поринули у світ казки. Святково оформлені коридори закладу, стіни, декорації… Новорічна атмосфера захоплює у свій вир кожного, хто переступає поріг школи. Усі були приємно вражені чарівністю, майстерністю та масштабністю екологічної виставки новорічних композицій «Збережімо ялинку!». Фото без опису

   Семінар відкрила заступник директора з навчальної роботи Н.М. Кашуба, яка акцентувала увагу всіх присутніх на важливості підвищення рівня психологічної компетентності учасників навчально-виховного процесу в сучасних умовах реформування освіти.

   Методист відділу освіти Шишацької селищної ради С.Г. Луценко зазначила у своєму виступі, що основна мета діяльності у 2018-2019 навчальному році спрямована на впровадження нового Положення про психологічну службу системи освіти в рамках реалізації Концепції Нової української школи. Також методист розкрила тісний взаємозв’язок рівня розвитку інтелекту (IQ) з рівнем розвитку емоційного інтелекту (EQ) школяра.

Практичний психолог Сагайдацького НВК В.О. Ромась у своєму виступі з презентацією вказала на роль казкотерапії як на один з ефективних методів розвитку в школярів здоров'язбережувальних компетентностей, розкрила принципи та функції казкотерапії.

Фото без опису   Педагогічний колектив разом з учнями поділився досвідом розвитку здоров’язбережувальних компетенцій та компетентностей шляхом використання елементів казкотерапії. Всі присутні (а тут були і дошкільнята, і молодші, і старші учні) споглядали події та переживали емоції разом з учасниками вистави-казки «Як діти врятували Святого Миколая», автором та режисером якої є педагог з великим досвідом підготовки театральних колективів М.М. Степаненко, заступник директора з виховної роботи Сагайдацького НВК. Через казку діти дізнавалися про нові принципи здоров’я та закріплювали раніше здобуті знання щодо збереження свого здоров’я.

   Зворотній зв’язок з глядачами професійно та майстерно провела практичний психолог Сагайдацького НВК В.О. Ромась. А потім всі присутні взяли участь разом з учнями у вправі-руханці «Танок сніговиків».

   Практичні психологи та соціальні педагоги отримали позитивні емоції від тренінгового заняття В.О. Ромась «Казкотерапія. Прийоми і методи розвитку здоров'язбережувальних компетентностей», наприкінці якого з великим захопленням та натхненням виготовляли Сніговичка.

   А на завершення зустрічі всі мали можливість долучитися до майстер-класу з виготовлення символу мудрості казкового героя «Тітоньки Сови», який разом з методистом відділу освіти С.Г. Луценко провела практичний психолог дошкільного навчального закладу «Ясочка» Шишацької селищної ради С.Г. Отченашенко.

   Ще В.Сухомлинський неодноразово підкреслював, що у наших школах не повинно бути нещасливих дітей, душу яких гнітить думка, що вони ні на що не здатні, адже успіх у навчанні — єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися.

   Справді, Сагайдацький навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад  І-ІІІ ступенів- дошкільний навчальний заклад Шишацької селищної ради» - це той заклад, де дбають про розвиток всіх складових здоров'я (і фізичного, і психічного, і соціального, і духовного),  де кожна дитина з великим задоволення переступає поріг школи, де кожна дитина має можливість розвивати свої здібності, де кожний «з апетитом вживає знання».

   Тому всьому педагогічному та учнівському колективу бажаємо в Новому році так тримати! Нехай Бог дарує вам здоров'я, натхнення, нових творчих ідей та мудрості бачити головне!

Відділ освіти Шишацької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь