A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

ІЗ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ: ВНЕСЛИ ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ, ПЕРЕГЛЯНУЛИ СТАВКИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ, ВВЕЛИ ПОСАДИ ЕКОЛОГІЧНИХ ІНСПЕКТОРІВ

Дата: 05.11.2018 10:29
Кількість переглядів: 1265

Фото без опису   На засіданні 40 сесії Шишацької селищної ради серед інших розглядалося питання про внесення змін до показників селищного бюджету на 2018 рік. Доходна частина загального фонду збільшилася на 201 тисячу гривень за рахунок міжбюджетних трансфертів.

   Видатки загального та спеціального фондів перерозподілили, враховуючи звернення головних розпорядників бюджетних коштів. Таким чином на виконання програми «Депутатський фонд» спрямовано 533 тисячі бюджетних коштів.

   Інші зміни стосувалися фінансування програми «Турбота». 90000 гривень спрямовані на матеріальну допомогу на лікування жителям ОТГ; відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю та придбання новорічних подарунків для дітей пільгових категорій.

  Також проведено перерозподіл в сумі 30000 гривень, враховуючи потребу оплати поточного ремонту харчоблоку дошкільного навчального закладу «Веселка» у Жоржівці.

   До обласного бюджету спрямовано один мільйон гривень на поточний ремонт дороги загального користування Шишаки-Сагайдак-Поділ.

   Крім цього, депутати переглянули ставки земельного податку для фізичних та юридичних осіб на території Шишацької селищної ради на 2018 та 2019 роки. Необхідність перегляду вже затверджених раніше ставок була викликана нещодавніми законодавчими змінами. Згідно з ними за використання лісових угідь тепер доведеться сплачувати двічі – як ренту від вирубки та за гектари землі окремо. Тож представники одного з лісових господарств, що діє на території Шишацької громади, прибули на сесію з проханням максимально знизити ставку земельного податку, оскільки й так ренти вони сплачують до селищного бюджету кількасот тисяч. Після жвавої дискусії депутати прийняли рішення встановити мінімальну ставку земельного податку за використання лісових угідь.

 Фото без опису    Не менш емоційно обговорювалося депутатами і введення додаткових посад – старшого інспектора та інспектора - до Управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування. Ці посади вводяться з метою наведення порядку в населених пунктах громади, вірніше – аби притягнути до відповідальності тих, хто цей порядок не підтримує. З подібним досвідом керівники ОТГ познайомилися в Миргороді. Там праця екологічних інспекторів привела до суттєвих зрушень у свідомості несвідомих громадян. Спочатку інспектори попереджають їх приписом про порушення правил благоустрою (наприклад, купи сміття чи будівельного непотребу біля двору, магазину, чи спалювання листя тощо), потім – складають протокол про невиконання припису, який передають на засідання адмінкомісії при виконавчому комітеті місцевого органу самоврядування. Комісія приймає рішення про накладення штрафу на порушника і передає це рішення до виконавчої служби, яка, власне, й стягує передбачені кошти. За перше порушення це буде символічна виховна сума, а потім – серйозніша. Така система, як стверджують очевидці, вплинула на миргородців. Чи здолає вона шишацький менталітет – побачимо. Однак з тим, що спробувати варто, погодилися всі депутати і одностайно проголосували за інспекторів.

    Наприкінці сесії, у “Різному”, присутні обговорили тривожну інформацію щодо відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового перебування Комунальної установи “Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради”, яке розташоване в Яреськах. До цього часу не вирішене питання з опаленням приміщення, де мешкають одинокі і немічні люди похилого віку. Відсутність порозуміння з керівництвом місцевого органу самоврядування, на балансі якого перебуває теплогенераторна, що опалює відділення, призвела до критичного становища. Не сьогодні-завтра вдарять морози, і як у холодному приміщенні почуватимуться старенькі люди, деякі з них навіть лежачі? Звичайно, керівництво ОТГ і депутати селищної ради зійшлися на тому, що виправляти ситуацію, навіть таку, що склалася з не залежних від них причин, треба самотужки, не сподіваючись на чиюсь добру чи недобру волю, а дбаючи, перш за все, про людей, що стали заручниками цієї волі. Прикро єдине: що ця ситуація не сколихнула і не спонукала нікого до дій так, як придбання рентгенапарата, інші спеціально розбурхані у ЗМІ та інтернет спільнотах теми. Чи кілька немічних земляків не варті такої уваги громадськості?

   На завершення засідання депутати ознайомилися з інформацією про забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками для ведення особистого членського господарства. Станом на кінець жовтня до селищної ради надійшло 173 заяви. Незадоволеними залишаються 30 клопотань.

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь