A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Сагайдацькому НВК відбулася низка заходів до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського

Дата: 01.11.2018 10:52
Кількість переглядів: 605

Фото без опису   Цьогоріч 28 вересня в Україні та світі відзначають 100-річчя людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Це – видатний педагог Василь Олександрович Сухомлинський.

   Українська та світова педагогічна спільнота високо цінує внесок Василя Сухомлинського в розвиток освіти і науки.

   Школа, на його думку, – це не комора знань, а світоч розуму, святиня і надія, духовна колиска народу, норовливе дитя суспільства. Це – світ душевних людських доторкань, зосередження добрих почуттів, тонких переживань. Це – вічне вогнище краси, освіти й освіченості.

   Всеосяжна, багатоаспектна науково-педагогічна творча спадщина Василя Олександровича з роками не втрачає актуальності, а відкривається все новими і новими гранями. З метою увічнення пам’яті видатного українського педагога-гуманіста у рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек та до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського у Сагайдацькому навчально-виховному комплексі відбулася низка тематичних заходів.

   Учні навчально-виховного комплексу переглянули відео-презентацію «Цікаві факти з життя Василя Сухомлинського» та взяли участь у конкурсі ілюстрацій «Малюю улюблену казку» до оповідань та казок педагога. У бібліотеці навчального комплексу організовані різноманітні виставки - на книжковій демонстрували різні друковані видання Василя Сухомлинського, а творчі – відображали уявний світ створений дітьми та їх батьками.

   Протягом місяця з дітками провелися виховні бесіди «Дітям про Василя Олександровича Сухомлинського» та «Криниця людської мудрості». Для дошкільнят відбулося читання «Я прочитаю тобі казку» та перегляд мультфільмів, за цими творами. Бібліотекар разом зі старшими вихованцями здійснили цікаву подорож казками видатного митця. Так діти познайомилися з незвичайними героями та їх пригодами.Фото без опису

   Кожне покоління по-новому сприймає Василя Сухомлинського, знаходить цінні дороговкази для навчання і виховання.

   Спадщина кожного митця і кожного вченого має свою долю. Одну досить швидко забувають, іншу – якийсь час тримають у полі зору. І лише небагатьом випадає залишитися у «великому часі». Є всі підстави стверджувати, що спадщина Василя Сухомлинського належить до останніх.

 

 

 

 

 

Прес-служба селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь