A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Це дуже відповідальна справа. Фактично ми будуємо нову Українську державу», - В’ячеслав Негода про децентралізацію

Дата: 25.09.2018 11:00
Кількість переглядів: 522

Фото без опису    Децентралізація є незворотною для країни, у діяльності Уряду в наступному році вона продовжує бути серед пріоритетів, адже в центрі її уваги – людина: належне забезпечення її прав, свобод, інтересів. Про це сказав журналістам перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода в Тернополі в ході Дня Діалогу з владою.

   «Прем’єр-міністр однозначно заявив, що децентралізація і надалі серед пріоритетів у діяльності Уряду. З часу початку реформи зроблено чимало: подивіться на результати фінансової децентралізації, на те, як змінюється життя в громадах, особливо тих, які стали активними учасниками реформи і взяли на себе відповідальність за наведення ладу на своїй території… Змінюється «обличчя» громад і філософія діяльності у всіх сферах. Громада – це країна в мініатюрі. Тому маємо зробити так, аби кожна громада зуміла скористатися інструментами децентралізації, стала успішною. Це дуже відповідальна справа. Фактично ми будуємо нову Українську державу», - прокоментував В’ячеслав Негода.

  Він додав, що попереду багато роботи, спрямованої на те, аби у 2020 році місцеві вибори в країні пройшли на новій територіальній основі. Для цього необхідно прийняти низку важливих законів, першочерговий серед яких  – про засади адміністративно-територіального устрою.

   «Важливо, що децентралізація – щодня на порядку денному і державної влади, і місцевого самоврядування. Це видно по результатах. Але до кінцевої мети ще далеко, тому маємо прискорюватися. Є сподівання, що найближчим часом ЦВК призначить вибори у новостворених об’єднаних громадах, а Парламент прийме необхідні закони», - додав перший заступник Міністра.

 

За матеріалами сайту https://decentralization.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь