ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Працівники культури і туризму селищної ради відвідали виставу «Страшна помста»

Дата: 16.04.2018 10:34
Кількість переглядів: 424

   В рамках 10-го ювілейного фестивалю «В гостях у Гоголя» Полтавський театр ім. М.В Гоголя показав прем’єру - драму «Страшна помста».

   12 квітня була організована поїздка працівників культури і туризму селищної ради на «Страшну  помсту», яку поставив Сергій Павлюк із Херсону. Він також режисерував «Останню любов гетьмана» та «Майстра й Маргариту». Над цією постановкою працював 2 місяці.

   Вільних місць традиційно у залі не було, а квитки розійшлись ще задовго до прем’єри вистави.

   «Страшна помста» – це фантастично-містичне дійство, в якому режисер Сергій Павлюк розкриває тему вічного гріха, який доведеться спокутувати наступним поколінням. Взявши за основу притчу про зраду й помсту — «Думу про Івана та Петра», яка згадується Гоголем у «Страшній помсті», — режисер на сцені Полтавського театру створив метафорично-змістовну виставу, що викликає асоціації із сьогоденням.

   Містична історія перетворюється на зразок поетичного українського театру, який несе у собі глибинність традицій та сакральність. Яскрава обрядовість, звучання автентичного співу, показ козацької звитяги стали основними елементами у вибудові дійства, що викриває національне єство, є традиційними для стилю цього режисера.
   У колі кружляли і мертві, й живі герої, які кохали і зраджували, гуляли і вбивали та продовжували грішити… І коли вже кінця-краю цим гріхам не було, земля розверзнулася і поглинула всіх грішників. Адже їхні душі вже не врятувати від багатовікового бажання помсти…

   Актори  на сцені виглядали дуже природьо. Вони дуже талановито, професійно та натхненно показали своє мистецтво гри у виставі. Актори просто жили на сцені в образах своїх героїв.

   Всі без виключення отримали неймовірне емоційне задоволення, а радість спілкування з мистецтвом переповнює. Хочеться скоріше повернутися ще раз у цей таємничий і заворожливий світ високого мистецтва.

   Ми залишили театр задоволені, з гарним настроєм і твердим переконанням, що невдовзі  знайдемо час приїхати знову.

   А для тих, хто не встиг поринути в світ прекрасного театрального мистецтва відбудеться кілька вистав ще й у травні.

   Щиро дякуємо за організацію та подарований гарний настрій і незабутні емоції - голові Шишацької ОТГ Олександру Івановичу Тутці, начальнику відділу культури і туризму селищної ради Любові Петрівні Титаренко, директору КП «Техкомунбуд» Петру Івановичу Корсуну, голові профспілки працівників культури Валентині Леонідівні Лазоренко.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь