A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«ЗАЧАРОВАНА ДЕСНА» НА ТЕАТРАЛЬНІЙ СЦЕНІ

Дата: 04.04.2018 15:05
Кількість переглядів: 739

   Будь-яка історія не виникає на порожньому місці. Обов’язково для створення чого-небудь мають скластися певні умови. Саме так сталося із задушевною повістю Олександра Довженка «Зачарована Десна». Хоча ця повість є автобіографічною, але вона близька кожному з нас, бо розповідає про найсвітліший період людського життя – дитинство, яке назавжди залишається в яскравих спогадах.

   Як відомо, основу творчих пошуків театрального колективу, його успіх, залежить від його репертуару. Тож  не випадково, що цьогоріч вихованці театрального колективу «Енеїда» Сагайдацького навчально-виховного комплексу вперше відкрили для шкільної сцени незвичайну і самобутню сповідь одного з найкращих прозаїків двадцятого століття -  Олександра Довженка «Зачарована Десна».

Фото без опису

   Достойно пройшовши відбіркові етапи, «енеїдівці» нещодавно взяли  участь в обласному огляді- конкурсі театральних колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

   Інтерес до даної постановки виявився неабияким. Робота колективу була не схожою  на інші, неочікуваною в подачі всім знайомого матеріалу.    Юні актори спробували відійти від стандартів театральної вистави і, поєднавши  літературний текст з народними піснями та іграми, створили нову оригінальну постановку «Зачарованої Десни», перенісши події з дитинства автора повісті в наше сьогодення.

Фото без опису

   Виконавці сценічного дійства показали не лише високий рівень акторської майстерності, а й отримали величезне задоволення від зробленого. Це була театралізована подорож рікою життя в минуле українського народу, в мальовничі куточки рідної природи, в незабутні дитячі роки Сашка Довженка. Її допомогли побачити, зрозуміти і,  що найбільш важливо, пережити: Максим Кутовий, Владислава Корнієнко, Максим Незямов, Іванна Андрущенко, Максим Шпанкін, Христина Шайдуллова, Сергій Матвієнко, Єлизавета Бондаренко, Владислав Пушкін, Максим Бородулін, Станіслав Закладний, Віталіна Карпенко, Владислав Андрущенко, Юлія Скрипник, Олег Кругляк.

   Відрадно, що члени обласного журі високо оцінили виступ театрального колективу «Енеїда», який став лауреатом  Диплома ІІ ступеня і нагороджений грамотою в номінації «Оригінальність втілення української класики на сцені».

   Нехай же дух істинної творчості не полишає наш колектив, головним завданням якого є популяризація українського слова та національного мистецтва.

   Робота в цьому напрямку продовжуватиметься і надалі. Які іще імена з’являться в репертуарі шкільного театру покаже час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь