A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Депресія у похилому віці

Дата: 08.06.2017 13:25
Кількість переглядів: 587

   Душа як і тіло зазнає ушкоджень. Особливо ці ушкодження стають помітними в похилому віці. Це є той період життя, коли у свідомості людини відбувається перелом і потрібно знайти точку опори не у зовнішньому світі, а в самому собі…

   Всередині кожної людини живе особа, яка є практично невідомою. І лише тоді, коли усі дитячі фантазії про невразливість та безсмертя й мрії, які були реалізованими протягом життя, терплять крах, коли з’являється перспектива старості і неминучої смерті, наступає справжня дорослість, яка описана як похилий вік людини. Цей період можна порівняти із важким перевалом на життєвому шляху, який потрібно перейти, щоб усвідомити себе без своєї попередньої історії, ролей, які доводилось грати.

   Психічні розлади, які виникають у цьому віці, великою мірою являють собою реакцію психі­ки на фізіологічні зміни в організмі і на різнома­ніт­ні зміни та впливи оточуючого середовища. Повертаючись обличчям до себе справжнього, людина проходить дуже важкий і конфліктний, наповнений страхом, безпорадністю і усві­домленням самотності, непотрібності. Саме ці симптоми описані в літературі як депресія.

   Саме такий психологічний факт життя кожної людини, спонукав психолога Територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради Вікторію Борову, 08 червня 2017 року, провести зустріч-заняття з любителями психології в клубі «Інсайт», який працює у відділенні денного перебування. Семінарське заняття на тему: «Депресія в похилому віці та її профілактика» мало змогу визначити у присутніх свій рівень депресії та дізнатись, як подолати перші симптоми депресії.

Фото без опису

   Оскільки у походженні депресії похилого віку важливе місце займають зовнішні чинники, лікування має включати соціальну допомогу, можливість забезпечення опіки, створення умов, що сприяють формуванню відчуття потрібності, важливості, знаходженню нових сенсів життя.

   Вилікувати депресію означає навчити людину жити, не тримаючись за минулі успіхи, вічну молодість і фантазії про невичерпні сили і можливості, а зрозуміти, що кожен день життя – це незворотна втрата попереднього, це скорочення можливостей, це послаблення попередніх зв’язків.

   Нашим завданням при лікуванні депресії в похилому віці є допомога в тому, щоб відмовляючись від пошуку сил, характерних для молодого віку, відкрити для нього широке коло нових інтересів, тобто зробити його відповідальним за своє життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь