ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Кращі практики м. Комсомольська з енергозбереження та енергоефективності

Дата: 10.06.2016 11:27
Кількість переглядів: 561

     9 червня цього року представники Шишацької об’єднаної територіальної громади Білик Олег Миколайович та Михайлова Юлія Володимирівна прийняли участь в семінарі з питань практичного впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності, що пройшов в міській раді міста Комсомольськ.

Фото без опису

     Даний захід був організований в рамках реалізації спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

     Цікавим був виступ голови об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «МЖК» Віктора Головка. Дане ОСББ успішно існує вже понад десять років. За цей час зусиллями мешканців будинку пророблено колосальну роботу, а саме: замінено ліфти в під’їздах, проведено ремонт місць загального користування, даху, замінено систему водовідведення та водопостачання, встановлено загальний лічильник тепла на весь дім, наведеномблагоустрій прибудинкової території, встановлено камери відеоспостереження та багато іншого. Члени ОСББ, хоча і з великим острахом, взяли на себе відповідальність за власний дім. І як показав час, це було правильне та виправдане рішення.

Фото без опису

Фото без опису

     Також в рамках семінару учасники відвідали котельню 15-го мікрорайону м. Комсомольська, що забезпечує подачу гарячої води до 20 багатоквартирних будинків. Дана котельня працює на твердому паливі, а саме та дровах та дров’яній стружці. Як зазначили керівники дано об’єкту, такі котельні не забезпечують енергозбереження, вони є ефективною альтернативою природному газу.

Фото без опису

     Для учасників семінару організатори також підготували цікаву екскурсію до ВАТ «Полтавський гірничозбагачувальний комбінат».

Фото без опису

     Комсомольськ є досить молодим містом, де швидко впроваджуються всі прогресивні ідеї та технології, зокрема в енергозбереженні, та завжди готовим поділитися своїм досвідом та здобутками з усіма бажаючими.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь