A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шишацьке відділення Миргородської ОДПІ інформує

Дата: 12.07.2016 09:54
Кількість переглядів: 711

Шишацьке відділення Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції з метою інформованості платників податків регіону направляє матеріали для опрацювання та  розміщення в ЗМІ ( у друкованих, радіо, сайти органів влади).

Додаток: на 1 аркуші.

Заступник начальника-начальник

Шишацького відділення  Миргородської ОДПІ

ГУ ДФС  у Полтавській області                                                               В.І.Сліпець                           

Книш Н.О.,92146

 

Шановні бухгалтери!

16 липня відзначається День бухгалтера. Появою цього професійного свята враховано значний внесок працівників бухгалтерських служб у розвиток фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, зростання національної економіки.

Від людей цієї відповідальної професії залежить злагоджена робота усіх сфер. Адже саме вони забезпечують чіткий контроль фінансових потоків та своєчасність податкових платежів. Без належної роботи бухгалтерських служб неможливо забезпечити подальший розвиток економіки регіону та держави загалом.

Шановні бухгалтери! Шишацьке відділення Миргородської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області вітає Вас з професійним святом, прийміть щиру вдячність за щоденну сумлінну працю і вірність професійному обов’язку. Бажаємо Вам, вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпних сил та наснаги.

 

До уваги підприємця: здійснюєш підприємницьку діяльність – зобов’язаний вести облік доходів та витрат

Підприємці зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.

Форма Книги, яку ведуть підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) та Порядок її ведення затверджені наказом Міндоходів України від 16.09.2013 № 481.

Відповідно до норм Податкового кодексу України (ст. 121 та п. 177.10 ст. 177) за ненадання фіскальним органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю до платників податків застосовується штраф у розмірі 510 гривень. За ці дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення - 1020 гривень.

Окрім того, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ці дії вчинені особою, яку протягом року притягували до адміністративного стягнення за те ж порушення, застосовується штраф у розмірі від 5 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 164 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

Звіт з єдиного внеску за відсутності найманих працівників

Юридичні особи та підприємці, які не використовують працю громадян на умовах трудового договору (контракту), звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів ДФС за найманих працівників не подають.

При цьому, підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані подавати Звіт за себе незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

У разі самостійного визначення бази нарахування єдиного внеску фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію за віком або соціальну допомогу, формують та подають до фіскальних органів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь