A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Підсумки проведення місячника правового виховання

Дата: 06.12.2017 08:44
Кількість переглядів: 3826

  На виконання Доручення Президента України № 1-1/637 від 08.04.2011 щодо підвищення ефективності механізмів забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей, Указу Президента України від 18.10.2011 № 992/2001 «Про Національну програму правової освіти населення»,  наказу управління освіти і науки від 03.06.2011 р. № 394 «Про забезпечення захисту прав і законних інтересів дитини відповідно до вимог Конвенції про права дитини, наказу по школі від 01.12.2015 року № 363 «Про проведення місячника правового виховання», згідно плану роботи школи на 2017-2018 навчальний рік, з метою попередження негативних проявів серед неповнолітніх, активізації роботи із соціально - неадаптованими підлітками та сім’ями, подолання правового нігілізму, підвищення рівня правової освіти широких верств населення,  роз’яснення норм чинного законодавства в засобах масової інформації, виховання учнівської молоді в дусі поваги до права в період з 06.11.2017 року  по 30.11.2017 року у школі було проведено місячник правового виховання.

   З метою якісного проведення тематичного місячника було підготовлено план заходів, закріплених відповідним наказом по школі. Розпочався місячник  правового виховання загальношкільною лінійкою «Закон і совість», де учнів школи ознайомили з планом проведення місячника.

   Згідно із планом проведення тематичного місячника класними керівниками були проведені години  спілкування «Я – учень школи» (1 клас), «Чи знаю я свої обов’язки» (2 клас), «Я і мої права» (3 клас), «Що таке закон?» (4 клас), «Кожна дитина має право на щасливе дитинство» (1-4 класи), «Закон і право» (5 клас), «Знай і поважай право» (6 клас), « Правила і закони у моєму житті» (7 клас), «Діти: злочин і кара» (8 клас), «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай» (5-8 класи), «Права учнів у школі та суспільстві» (9 клас), «Ми – різні,  ми – рівні» (10-11 класи), «Там, де права, там і відповідальність» (10-11 класи).

   Традиційно, на високому рівні бібліотекарем школи Немченко Г.Ф. було організовано виставки тематичної літератури в приміщенні шкільної бібліотеки: «Стоп насильству!»; «Це повинен знати кожний», «Етика, мораль, право» – з якими почергово були ознайомлені всі учні класів у формі міні-екскурсій, організованих силами учнівського самоврядування.

   Адміністрацією школи в приміщенні актової зали школи було організовано зустріч учнів 1-11 класів з інспектором сектору реагування патрульної поліції  Федоренком Віталієм Івановичем та дільничним офіцером поліції Колотаєм Олександром Михайловичем. Вони провели для учнів бесіду « Відповідальність неповнолітніх за вчинення правопорушень».

   Педагогічний колектив провів роботу з батьками по роз’ясненню законів та нормативних актів, які зобов’язують батьків нести адміністративну та кримінальну відповідальність за ухилення від навчання та виховання їх неповнолітніх дітей.

   Протягом місячника  проведено 4 загальношкільні лінійки  з питань відвідування учнями школи, запізнень на уроки та дотримання внутрішньошкільного режиму школи. Класними керівниками 1-11 класів проведено бесіди з дітьми та батьками щодо попередження дитячого травматизму та обов’язкового отримання повної загальної середньої освіти.

   Психолог школи Висоцька Н.І. провела для учнів 5-11 класів анкетування з питань насилля.

  Заступник директора школи з виховної роботи В. М. Святина підготувала відкриті виховні години «Сьогодні ми діти, а завтра – громадяни України»,   «Толерантність людини – найважливіша умова миру і злагоди в сім’ї».

  Протягом місячника класними керівниками 5-11 класів проведено бесіди щодо профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії. Учні переглянули відеофільм «Друзі чи вороги? Алкоголь і тютюн».

  Вчитель правознавства Коробка В.М. з метою виховання правової свідомості, сприяння самовдосконалення, інтелектуального і морального розвитку учнів провів для учнів 9-11 класів конкурс «Юні знавці права».

   Завершився місячник правовиховних знань загальношкільною лінійкою, де були підведені підсумки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь