ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Заходи з профілактики суїцидальної поведінки дітей у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя

Дата: 12.02.2018 08:39
Кількість переглядів: 13860

   Оскільки останнім часом спостерігається зростання суїцидальної активності населення і дітей у тому числі, виникла потреба в організації профілактичної роботи щодо попередження суїцидів серед дітей та підлітків. З метою запобігання участі неповнолітніх у таких небезпечних  суїцидальних групах (іграх), квестах, контентах соціальних мереж «ВКонтакте», «Instagram», як «Біжи або помри», «Рудий Лис», «Синій Кит», «f57», «f58», «Червона сова», у школі було проведено ряд заходів.

Фото без опису

   Практичний психолог Висоцька Н.І. провела заняття з елементами тренінгу для  учнів 7-го та 8-го класу на тему «Цінності в житті молодої людини», а також перегляд відеоролику «Станція призначення – життя».

   Класні керівники  провели  бесіди на тему « Я – це Я», «Безпечний інтернет: правила поведінки», спрямовані на формування в учнів  впевненості у собі, позитивного ставлення до життя, покращення комунікативних вмінь та підвищення самооцінки.

   Соціальний педагог  Омеляненко С.Я. провела  семінар-тренінг   для педагогів на тему «Фактори, що впливають на суїцидальну поведінку молоді та шляхи допомоги  при потенційній можливості суїциду» з метою роз’яснення основних причин, ознак суїцидальної поведінки підлітків та збереження психічного здоров’я дітей.

Фото без опису

   З батьками учнів були проведені бесіди про необхідність посилення батьківської уваги до власних дітей і проблем,  пов’язаних з особливостями підліткового віку, здійснення  протягом усієї доби батьківського контролю за місцезнаходженням і зайнятістю дітей, спостереження за їх психоемоційним станом,   у разі помічених змін у настрої, поведінці. Зокрема, щоб підлітки не потрапили в такі групи, батькам треба більше уваги приділяти психологічному стану дитини.  Також необхідно:

1. Встановити функцію «батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини за її згодою.

2. Перевіряти шкіру дитини на наявність тілесних ушкоджень, особливо порізів. У разі виявлення з’ясувати, за яких обставин вони з’явилися.

3. Перевіряти акаунти дитини в соцмережах, поставивши її до відома. Варто час від часу перевіряти і стежити за групами, до яких долучився підліток.

4. Обов'язково переглядати фото і відеофайли з гаджетів дитини.

5. Звертати увагу на коло спілкування підлітка.

6. Стежити, щоб у вільний час дитина була зайнята чимось корисним, наприклад,  відвідувала спортивні або культурно-мистецькі  секції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь