ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Заходи з профілактики суїцидальної поведінки дітей у Гоголівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів імені М.В.Гоголя

Дата: 12.02.2018 08:39
Кількість переглядів: 13975

   Оскільки останнім часом спостерігається зростання суїцидальної активності населення і дітей у тому числі, виникла потреба в організації профілактичної роботи щодо попередження суїцидів серед дітей та підлітків. З метою запобігання участі неповнолітніх у таких небезпечних  суїцидальних групах (іграх), квестах, контентах соціальних мереж «ВКонтакте», «Instagram», як «Біжи або помри», «Рудий Лис», «Синій Кит», «f57», «f58», «Червона сова», у школі було проведено ряд заходів.

Фото без опису

   Практичний психолог Висоцька Н.І. провела заняття з елементами тренінгу для  учнів 7-го та 8-го класу на тему «Цінності в житті молодої людини», а також перегляд відеоролику «Станція призначення – життя».

   Класні керівники  провели  бесіди на тему « Я – це Я», «Безпечний інтернет: правила поведінки», спрямовані на формування в учнів  впевненості у собі, позитивного ставлення до життя, покращення комунікативних вмінь та підвищення самооцінки.

   Соціальний педагог  Омеляненко С.Я. провела  семінар-тренінг   для педагогів на тему «Фактори, що впливають на суїцидальну поведінку молоді та шляхи допомоги  при потенційній можливості суїциду» з метою роз’яснення основних причин, ознак суїцидальної поведінки підлітків та збереження психічного здоров’я дітей.

Фото без опису

   З батьками учнів були проведені бесіди про необхідність посилення батьківської уваги до власних дітей і проблем,  пов’язаних з особливостями підліткового віку, здійснення  протягом усієї доби батьківського контролю за місцезнаходженням і зайнятістю дітей, спостереження за їх психоемоційним станом,   у разі помічених змін у настрої, поведінці. Зокрема, щоб підлітки не потрапили в такі групи, батькам треба більше уваги приділяти психологічному стану дитини.  Також необхідно:

1. Встановити функцію «батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини за її згодою.

2. Перевіряти шкіру дитини на наявність тілесних ушкоджень, особливо порізів. У разі виявлення з’ясувати, за яких обставин вони з’явилися.

3. Перевіряти акаунти дитини в соцмережах, поставивши її до відома. Варто час від часу перевіряти і стежити за групами, до яких долучився підліток.

4. Обов'язково переглядати фото і відеофайли з гаджетів дитини.

5. Звертати увагу на коло спілкування підлітка.

6. Стежити, щоб у вільний час дитина була зайнята чимось корисним, наприклад,  відвідувала спортивні або культурно-мистецькі  секції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь