A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Державна реєстрація потужностей

Дата: 25.01.2023 15:45
Кількість переглядів: 294

До уваги суб’єктів підприємницької діяльності,  керівників підприємств торгівлі харчовими продуктами, ресторанного та громадського харчування, аптек, власників пасік, молокопереробних підприємств, постачальників харчових продуктів  та інших операторів ринку!

Законом України №  771  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових  продуктів» (стаття 25) та відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства економіки № 142-22 від 21.01.2022, передбачена державна реєстрація потужностей операторів ринку, які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва харчових продуктів або їх обігу ( реалізації).

      Оператор ринку  харчових продуктів – це суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація або обіг харчових продуктів і який відповідає за виконання вимог цього закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

Обов'язок державної реєстрації потужностей поширюється на:

• заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження;

• заклади громадського харчування (ресторан, бар, кафе, піцерія, їдальні садків і шкіл, мобільні закусочні тощо);

• споруди або комплекси споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об'єктів санітарних заходів (харчових продуктів, тварин, призначених для споживання людиною);

• операторів ринку, діяльність яких пов'язана з первинним виробництвом (виробництво та  вирощування продукції, у тому  числі  збір  врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою,  полювання  на тварин, рибальство, бджільництво та ін);

• підприємства, що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Важливо знати! Реєстрація потужностей здійснюється безоплатно! Для того, щоб пройти процедуру реєстрації потужності та внесення до реєстру операторів ринку (державний реєстр потужностей),  оператори ринку повинні подати заяву встановленої форми територіальному органу Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей або через єдиний державний портал «ДІЯ». У заяві  зазначаються: найменування оператора ринку, адреса потужностей, телефон, електронна адреса та вид діяльності, що планується здійснювати на цих потужностях, керівництво та його контактні дані. Заява засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи. Державна реєстрація потужностей здійснюється протягом 15 робочих днів після отримання заяви про таку реєстрацію.

Операторам ринку необхідно знати, що відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров»я та благополуччя тварин», розділу IХ, передбачено відповідальність у вигляді штрафів за виробництво та /або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обовязковість її державної реєстрації встановлена законом:

- на юридичних осіб - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат;

- на фізичних осіб-підприємців - у розмірі одинадцяти  мінімальних заробітних плат.

   УВАГА! Ті оператори ринку, які припинили господарську діяльність на зареєстрованій потужності, зобов’язані зняти її з реєстрації, подавши заяву у довільній формі до Держпродспоживслужби за місцем реєстрації потужності, вказавши її реєстраційний номер.

З питань реєстрації потужностей мешканцям Шишацької СТГ  звертатись в Миргородське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, вул. Купріяна Тутки 62, смт.. Шишаки, тел. 9-15-66.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь