A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Привітали дитинство з початком довгожданого літа

Дата: 03.06.2022 10:40
Кількість переглядів: 368

Фото без опису   Цьогорічний День захисту дітей несвятковий і тривожний. Ніколи раніше ми так глибоко не усвідомлювали, якими беззахисними і вразливими можуть бути наші діти. Якими безпорадними і водночас героїчними можемо бути ми, дорослі, намагаючись врятувати їх від жорстокого світу війни. І ми рятуємо. Надзусиллями перемагаючи свої людські слабкості і ненависного ворога. Бо діти – це наше все.

   Уперше з 24 лютого селищний будинок культури хоча б на кілька годин повернувся до свого звичного буття як храм мистецтва. Уперше з часу повномасштабного вторгнення росії на території України зі сцени звучали голоси артистів і звуки музики, а у залі лунали вдячні оплески глядачів.

   Свято для юних шишачан і дітей з внутрішньо переміщених родин організували працівники селищного будинку культури та учні і викладачі музичної школи.

Фото без опису   На початку заходу до присутніх звернувся голова громади Олександр Тутка. Він відзначив, що йому надзвичайно приємно бачити повний зал людей і сцену, наповнену змістом. Побажав усім переможного миру, аби такі святкові зустрічі і багато інших хороших буденних моментів повернулися у наше життя якнайшвидше.

   Концертні номери – танцювальні і пісенні, у супроводі фортепіано, флейти і бандур, глядачам подарували зразковий ансамблю танцю «Ритм» Шишацької спеціалізованої школи імені Вернадського, а також юні зірки Шишацької дитячої музичної школи Валерія Кучіна, Аня Богма, Аліна Ситник, Софійка Легейда і Кіра Онішко, Варя Жаботинська, Катя і Соня Приседьки, Вероніка Попенко, Іра Коба, Соня Скиба, Аня Ситник, Оксана Коротич, Злата Подобна, Саша Скиба, Соня Шульженко і Олексій Дряпак та випускник закладу Артем Сердюк. Дітей підтримували їхні вчителі-наставники.

   Після концерту усі охочі могли взяти участь у майстер-класах від колективу Шишацького будинку дитячої та юнацької творчості і ознайомитися з роботою рятувальників, дослідити пожежний автомобіль та його обладнання.

  З нагоди Дня захисту дітей подарунки від благодійників, Миргородської адміністрації та ради, Шишацької селищної ради отримали діти з внутрішньо переміщених родин, а також діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, діти, батьки яких загинули, захищаючи нашу Батьківщину. З юними шишачанами зустрілися начальник служби у справах дітей селищної ради Валентина Величко і заступник селищного голови Олег Білик.

   Привітали дітей з нагоди їхнього свята і в Центрі надання соціальних послуг Шишацької селищної ради, і в старостинських округах. Конкурси, концерти, подарунки, щирі і теплі слова підтримки – усе це прості речі, які нагадали і винуватцям свята, і організаторам заходу щасливе мирне життя. Яке у нас безжально вкрали і спотворили, але яке ми обов’язково повернемо собі.

   Концерт у селищному будинку культури, крім свята для дітей, мав ще одну мету – зібрати кошти для наших захисників. Такі заходи відбулися напередодні і в Яреськівському та Покровському старостинських округах. Місцеві артисти виступили перед земляками, а кожен глядач міг віддячити аматорам сцени, спрямувавши кошти на підтримку Збройних Сил України, на допомогу своїм рідним, знайомим і незнайомим оборонцям. Так кожен на своєму фронті допомагає нашому основному фронту – на передовій запеклої боротьби з росією за нашу свободу, за наше вільне щасливе життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь