A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Про гуманітарну допомогу

Дата: 25.04.2022 20:15
Кількість переглядів: 241

Фото без опису   Шановна громадо! Виникла необхідність розставити крапки над "і" щодо гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним людям. Звичайно, цю допомогу надає не лише влада, але й волонтери. До волонтерської діяльності (якщо у волонтерів не виникає такої потреби) селищна рада відношення не має.

   Зокрема й до тієї видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, що відбулася минулої суботи біля магазину «Рушничок» в Шишаках. Організатори цього благодійного заходу не узгоджували свої дії з селищною радою.

? Видача гуманітарної допомоги від селищної ради здійснюється у селищному будинку культури та адмінприміщенні колишньої райдержадміністрації. Щоб отримати цю допомогу, потрібно звернутися до селищної ради, зареєструватися і з відповідним талоном направитися у пункт видачі. У талоні вказуються загальні дані отримувача допомоги, кількість людей, на яку вона видається.

  У самому пункті також нотують, яку допомогу, скільки і коли отримувала внутрішньо переміщена родина. Це робиться з однією метою – аби допомогу змогли одержати якомога більше людей, а не одні й ті самі громадяни.

? За цей час наша громада отримувала гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб з наступних джерел:

- двічі від обласної військової адміністрації;

- двічі від народного депутата Дмитра Нальотова;

- двічі від французьких благодійників, які мають шишацьке коріння;

- один раз від Червоного Хреста.

  В основному ця гуманітарка складалася з промислових товарів, зокрема одягу, засобів гігієни, ліків тощо.

  Продуктів надходило небагато. Особливо якщо рахувати у співвідношенні з офіційно зареєстрованими внутрішньо переміщеними особами, яких наразі близько 2300 осіб.

  З продуктів Шишацька громада отримувала в основному: цукор, борошно, рис, макарони, консерви.

? Усе, що отримується і видається, - обліковується.

  Крім цього, у нас сформований свій продовольчий і промисловий запас з того, що надавали місцеві люди, підприємці тощо. Цей запас спрямовується внутрішньо переміщеним особам, а також передається за відповідним запитом у Полтавський логістичний центр для допомоги містам і селам України, які найбільше постраждали від російської агресії.

  Доки кількість приїжджих людей була меншою, вони, звичайно, отримували більше допомоги. Але й зараз ті люди, кому вона необхідна, не залишаються поза увагою.

? При реєстрації у Відділі соцзахисту для отримання офіційного статусу внутрішньо переміщеної особи люди мають можливість зазначити свої житлові, соціальні, медичні, освітні та інші потреби.

  Ці потреби наша громада вирішує і власними можливостями, і подає їхній перелік до Полтавської обласної та Миргородської районної військових адміністрацій.

  Є плани переглянути схему видачі гуманітарної допомоги за умови, якщо вона надійде у достатній кількості для всіх переселенців. Тоді можна буде сформувати однакові пакунки і роздати їх адресно в кожну родину.

  Війна і пов’язані з нею життєві обставини змушують нас вчитися новому. Зокрема – умінню співжиття. Однак незмінним є головне – ми підтримуємо одне одного, намагаємося бути максимально корисними на робочих місцях та поза ними і, не зважаючи ні на що, залишаємося людьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь