A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Полтавщина готова до нової хвилі COVID-19», – Дмитро Лунін

Дата: 10.01.2022 08:35
Кількість переглядів: 252

   Рада національної безпеки й оборони України прогнозує в лютому нову хвилю коронавірусу через поширення штаму «Омікрон». Про це під час брифінгу розповів т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

   «Маємо завдання змоделювати «ковідну» мережу області, щоб у разі критичної ситуації ми могли швидко збільшити потужності: розгорнути додаткові лікарні або ліжка у тих лікарнях, де є «ковідні» відділення. Полтавщина готова до нової хвилі COVID-19. Кожний житель Полтавщини може бути впевнений, що отримає гідну медичну допомогу, якщо захворіє на COVID-19», – наголосив Дмитро Лунін.

   Він також додав, що доручив учергове перевірити медзаклади області на дотримання протипожежної безпеки, оскільки в них розташована значна кількість кисневого устаткування – понад 2,3 тисячі ліжок, обладнаних киснем. Зараз робочі групи з представників ДСНС, Держпраці та ОДА перевіряють медичні заклади.

 Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Юрій Курилко наголосив, що захворювання на COVID-19 зараз має всі ознаки сезонного.

   «Нині на Полтавщині продовжують лікування від COVID-19 понад 4 тисячі осіб. У пікові періоди їхня кількість сягала 20 тисяч, тобто у 5 разів більше. Це свідчить про те, що ці захворювання є сезонними», – зазначив Юрій Курилко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь