A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Підтримати жінок економічно – така мета проєкту "Крила"

Дата: 11.06.2021 13:12
Кількість переглядів: 610

Фото без опису   У Шишаках відбулася його презентація, хоча власне сам проєкт уже триває. Перші 20 учасниць з нашої громади вже проходять індивідуальні та групові консультації.

   Загалом за чотири роки дії цього проєкту в ньому візьмуть участь 140 жительок Шишаччини. Навчання груп стартуватимуть щорічно у квітні та жовтні (якщо пандемія не внесе у ці плани свої корективи).

   Проєкт «Крила» має розширену назву «Жінки залучені: шлях до зростання та економічної свободи». Його автор - організація Пакт (Pact  bulding local promise), яку фінансово підтримує Уряд Канади. Партнери Pact  bulding local promise з впровадження проєкту – благодійна організація «Світло Надії»  та компанія «Астарта-Київ».

   На Полтавщині "Крила" реалізуються лише у чотирьох громадах та в обласному центрі.

   - Нам пощастило, - відзначив Шишацький селищний голова Олександр Тутка під час презентації проєкту, - що опинилися серед обраних громад, що наші жінки мають можливість взяти участь у подібних заходах, отримати корисний досвід, натхнення для саморозвитку, моральну та фінансову підтримку для економічного старту. І добре, що у нашої громади є такі надійні партнери, як "Астарта-Київ", його підрозділ – агрофірма імені Довженка, котрі завжди готові долучитися до соціально важливих проєктів.

   Олександр Іванович привітав організаторів та учасників презентації, побажав їм плідної співпраці і запевнив, що Шишацька селищна рада як орган самоврядування підтримує і підтримуватиме проєкт, всіляко сприятиме його реалізації на теренах громади.

   Крім селищного голови, на презентації були присутні керівники та працівники сфери соціального захисту Шишацької громади, старости, представники бізнесу, громадських організацій, різних служб, що можуть бути задіяні у проекті.

   Організаторки зустрічі від Pact bulding local promise розповіли усім присутнім про етапи та зміст проєкту "Крила". Він складається з "Майстерні можливостей", де учасниць мотивуватимуть до особистісного та професійного росту, проговорюватимуть різні проблеми, які перешкоджають цьому, шукатимуть шляхи їхнього вирішення, допомагатимуть зрозуміти та правильно оформити власні бажання.
   На другому етапі вже вмотивованих і твердо налаштованих змінити свій соціальний та економічний статус жінок навчатимуть конкретним навичкам та знанням під час тренінгів, семінарів, професійних курсів. І завершальна фаза – це захист учасницями власних стартапів, бізнес-планів та – у разі перемоги – отримання стартового капіталу для своєї ідеї.

   Аудиторія проєкту – сільські жінки, які не мають роботи або бажають змінити свій професійний напрямок, соціально вразливі представниці жіночої статі. Проєкт спрямований на те, щоб жінки повірили в свої сили, отримали необхідний досвід для того, щоб змінити своє життя,  і як результат - працевлаштувалися або відкрили власну справу.

   Учасники презентації проєкту обговорили деталі його реалізації саме у нашій громаді: як різні відділи селищної ради, старостинські округи, громадські організації, бізнесові структури можуть посприяти жителькам  Шишачччини з успішним проходженням всіх його етапів.

   Крім теоретичної частини зустрічі, її організатори провели не менш цікаву і пізнавальну практичну частину. Аудиторію поділили на дві групи і запропонували творчо і наочно описати сучасну сільську жінку, її соціальне та економічне становище, оточення, проблеми, можливості для професійного росту і перспективи у найближчому майбутньому. У підсумку обидві групи представили людину, котра має шанс поліпшити своє життя у разі започаткування власної справи. А для цього їй треба правильно налаштуватися, бути готовою змінюватися внутрішньо і отримати відповідну підтримку зовні. Саме це й пропонує проєкт «Крила».

   Якщо ви бажаєте стати його учасницею – звертайтеся до координаторки проєкту в Шишацькій територіальній громаді Наталії Хорольської за тел. 0504059275. Звичайно, не всі учасниці стануть бізнес-жінками, але здобутий досвід і час, проведений з користю для себе особисто, у колі однодумців, жодній людині не завадить.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь